Reflection of shirtless man smiling in bathroom

Bagi sesetengah wanita, kehadiran bulu pada tubuh lelaki seperti di bahagian dada dilihat sebagai ciri-ciri seorang maskulin. Namun, terdapat juga yang menganggap kehadiran bulu pada bahagian tersebut dilihat sebagai perkara yang menjijikkan.

Namun, pastinya ramai orang, terutamanya golongan wanita yang mengetahui tentang kelebihan lelaki dada berbulu. Ada isteri yang menganggap bulu dada suami tu akan kelihatan mereka lebih seksi. Betul ke? mungkin ini sebabnya.

Suami Berbulu Dada Seksi Di Mata Isteri? No 4 Tu Mesti Ramai Suka!

#1 Sukar Untuk ‘Berpeluh’

Kenapa lelaki yang berbulu dada sukar untuk berpeluh? Sebenarnya, bulu-bulu di bahagan dada mereka telah menyembunyikan kehadiran peluh supaya tidak jelas kelihatan.

IKLAN

#2 Tidak Dijangkiti Panau

Kulit yang dilindungi dengan bulu dada menyebabkan peluang untuk lelaki itu dijangkiti oleh apa-apa penyakit kulit sangat berkurangan. Sekiranya anda tidak percaya, cuba lihat pada bahagian ketiak anda. Pernahkah bahagian ini dijangkiti penyakit kurap ataupun panau?

#3 Nampak Kejantanan

IKLAN

Mereka yang memiliki bulu dada terbukti adalah lelaki tulen. Ini kerana, bulu dada selalunya hanya dimiliki oleh lelaki sahaja. Jika terdapat perempuan yang memiliki bulu dada selebat bulu dada lelaki, ia bermaksud perempuan itu adalah sotong atapun separa-wanita.

Suami Berbulu Dada Seksi Di Mata Isteri? No 4 Tu Mesti Ramai Suka!

#4 Pelindung Wanita

IKLAN

Lelaki yang memiliki bulu dada dikatakan menjadi pelindung kepada wanita. Banyak perempuan yang suka dengan lelaki yang dadanya berbulu kerana menganggap bulu dada lelaki itu boleh memberi kasih sayang yang diinginkan. Ada juga yang beranggapan bulu dada boleh membawa rezeki kepada pasangan suami isteri itu jika suami berbulu dadanya.

#5 Memiliki ciri romeo

Jika anda jenis yang sering menonton drama dari Amerika Latin anda tentu perasan kebanyakan lelaki di dalam drama tersebut memilik bulu dada yang lebat. Mereka juga mempunyai ciri-ciri lelaki romeo iaitu suka memasang ramai teman wanita. Tapi di Malaysia tak semua begitu rasanya.

Lubuk konten untuk inspirasi bakal – bakal pengantin. Pengantin kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI